Hvorfor vælge sprog? Fordi sprog åbner døre til store dele af verden, fordi du får indblik i andre kulturer og levemåder, og fordi erhvervslivet efterspørger medarbejdere med sprogkompetencer.

Engelsk A - Spansk beg. A - Tysk fortsætter B

Denne studieretning er for dig, som har lyst til at møde en stor del af verdens kulturer og kunne kommunikere med alle de mennesker, der taler engelsk, spansk eller tysk. Foruden naturligvis Spanien, England og Tyskland, vil du kunne stifte bekendtskab med en lang række lande, som Cuba, Mexico, Østrig, Indien og Australien.

At lære sprog åbner dine øjne for, at vi mennesker har mange forskellige måder at indrette vores liv og samfund på, men at der samtidig er fælles træk, f.eks. at danne familie, at ønske sig uddannelse og job osv. Derfor giver den sproglige studieretning en unik mulighed for at undersøge temaer som f.eks.

  • Demokrati og diktatur: Hvilke forskelle og ligheder var der mellem Hitler, den spanske diktator Franco og det politiske system i USA i 1930’erne?
  • Unge: Hvordan frigør de unge latinos i USA sig fra forældrene?
  • Fodbold og identitet: Hvordan og hvorfor indgår fans af tyske, spanske og engelske fodboldklubber i fællesskaber, som ikke kun har noget med fodbold at gøre?
  • Musik og tekst: Hvad synger eller rapper cubanske, tyske og amerikanske kunstnere om, når de kritiserer samfundet?

Måske spørger du dig selv, om det ikke er vanskeligt at lære hele tre sprog på én gang? Svaret er nej, tværtimod vil du opleve, at indlæringen går hurtigere, fordi du begynder at se, at alle sprogene har en fælles struktur. Når du forstår strukturen i ét sprog, kan du overføre denne forståelse til et andet.

Welcome! ¡Bienvenido! Herzlich willkommen!

spansk flag.png
gade.jpg