Kinesisk

Oplev Kina på Viby Gymnasium

维比高中欢迎您!

Kinesisk er det mest talte sprog i verden og på Viby Gymnasium, har du muligheden for selv at lære at tale, skrive og læse sproget og derigennem komme tættere på den kinesiske kultur.

På Viby Gymnasium kan du vælge kinesisk på A-niveau som studieretningsfag sammen med engelsk og latin eller som 2. fremmedsprog ligeledes på A-niveau. Uanset om du vælger kinesisk som studieretningsfag eller som 2. fremmedsprog, vil du i løbet af tre år med en varieret elevaktiverende undervisning lære at føre en simpel samtale på kinesisk, læse enkle tekster på kinesisk og lære at skrive de mest gængse kinesiske tegn. Du vil også blive klogere på den kinesiske kultur og få styrket dine globale kompetencer.

Tidligere elever skriver om faget:
”Det var sjovt at kunne bruge min viden om kinesisk sprog og rette lærerens udtale, da vi havde om Buddhisme i religion og da jeg var til udstilling om Qin­kejserens terrakottahær på Moesgaard Museum, kunne jeg læse tegnene i mange af de kinesiske navne”.

”Kinesisk er ikke bare et sprogfag. Man får et indblik i en på mange måder modsat verden. Kinesisk på A sammen med Kinarejsen er et kulturelt oplysende fag”.

Ud over den daglige undervisning vil du nogle år også få mulighed for at deltage i en rejse til Kina, hvor du vil komme helt tæt på kineserne og få mulighed for at afprøve dit kinesiske i autentiske situationer.

Når du vælger kinesisk som studieretningsfag sammen med engelsk og latin, vil kinesisk være med til at styrke din sproglige bevidsthed og viden om, hvorfor vores sprog ser ud som de gør. Uanset om du har kinesisk som studieretningsfag eller 2. fremmedsprog, vil du opleve, at faget kan indgå i samspil med mange andre fag såsom samfundsfag eller historie. I et forløb i historie om Kinas historie vil du for eksempel kunne bruge din viden om sproget og kulturen til at understøtte din forståelse af historiske forandringsprocesser i Kina.

Du kan også vælge at skrive dit studieretningsprojekt i 3.g med kinesisk i kombination med et andet fag. Tidligere elever har blandt andet skrevet om kinesisk matematik, det kinesiske rumprogram og demokrati i Kina med fagene matematik, fysik, samfundsfag.