Tobias og pige-1.jpg
Næ Tobias og pige-1.jpg
Scene musical mange personer-1.jpg

Fra tekniker til lækker drengerøv

Stort tillykke til Tobias Guldbrandsen Andersen, 3v, som er valgt som månedens elev for sit store engagement i hele fire musicals på Viby Gymnasium. Tobias brænder igennem på de ”skrå brædder” og engagerer sig aktivt i skolens fællesskab. Det har vi respekt for på Viby Gymnasium!  

Corny datingscener, romantisk guitarspil og svedige ’moves’ – Tobias Guldbrandsen Andersen går ”all in” i den mandlige hovedrolle, som ”player”/kvindebedårer i musicalen Uden Skam, som havde urpremiere på Viby Gymnasium i november 2017.

Musicalen er en unik og humoristisk omskrivning af den populære norske tv-serie Skam og rollen som Villiam bliver eminent spillet af 19-årige Tobias, der falder pladask for principfaste Nora, spillet af Michela Gyldendahl Christensen fra 1d.

Ud over at spille den danske version af den ”kjekkeste og kuleste gutt” fra Skam, spillede Tobias også hovedrollen Ole i musicallen 8260 Viby i 2015. Og han var med som tekniker i En skreven stund og Tjerkel i knibe. Så den 19-årige STX-studerende fra Viby Gymnasium har efterhånden et pænt bagkatalog af musicalerfaring.

Privat er Tobias også glad for at synge, danse og spille guitar. Både egne numre sammen med forskellige bands i Aarhus eller foran spejlet hjemme i Højbjerg.

Musicalscenen på Viby Gymnasium trækker dog også af helt andre grunde end interessen for musik, skuespil og sang:

"Jeg ser min deltagelse i gymnasiets musicals, som et kreativt afbræk, der giver mig mere energi til det faglige og rykker mine grænser i et stærkt fællesskab. Det er et projekt, der involverer rigtig mange elever og lærere, som samles om selv at skabe noget fedt sammen. Gymnasiet skal ikke bare overstås – skolen skal være et sted, hvor man samles af lyst til hinanden".

Første skoledag i 2015 gik omvendt lidt for langsomt, hvis du spørger Tobias. Faktisk føltes introduktionen i samlingssalen på Viby Gymnasium, som de længste minutter i Tobias’ hidtidige liv. Han kendte næsten ingen mennesker – heller ikke de kommende klassekammerater, som han vidste, han skule dele hverdag med de næste tre år.

Nu er Tobias snart student – og gymnasietiden og erfaringerne fra musicalerne har gjort ham mere modig, disciplineret og åben.

Det vigtigste, som han tager med sig er fra tiden på Viby Gymnasium er gode venskaber og – måske overraskende - at ”mennesker overrasker og typisk på positiv vis”.

Tidligere "Månedens elev"

læs mere